Uzaktan Çalışmanın Avantajları ve Dezavantajları.

Blog Uzaktan Çalışmanın Avantajları ve Dezavantajları.

Günümüzde yaşadığımız süreçten kaynaklı #uzaktan çalışma kavramına eğilim oldukça artmaya başladı. Ofiste çalışmalara ara vererek, evden çalışmaya gün ve gün artan bir durum söz konusu. Gelin beraber uzaktan çalışmanın size ve işletmenize ne gibi avantaj ve dezavantajları mevcut inceleyelim. 

 

Uzaktan çalışarak sağlayacağınız avantajlar; 

 

  • Zaman : Bu aslında daha çok büyük şehirlerde çalışanlar için eve dönerken veya işe giderken yaşadıkları trafik sorunlarının ortadan kalkmasına neden oldu. Böylelikle yolda harcanan süre yorulmaya sebebiyet vermeden evden çalışarak işe daha iyi odaklanılmasını sağladı. 


  • Maliyet: Ofiste harcanan gelirler; elektrik, su, ısıtma vb. gibi birçok durumun getirdiği maliyet minimuma indi. 


  • Teknolojiyle Verimlilik: Şirketleri teknolojiye ayak uydurabilen ve uzaktan çalışmaya uygun olan işletmeler teknolojisinin faydasını uzaktan çalışmayla daha iyi anlamış oldu. Özel hayat ve iş dengesini ayarlayabilen işletmenin genelin de verimlilik artışı meydana gelmesi kaçınılmaz oldu. 

 

 

Her konuda avantajlar olduğu gibi dezavantajlar da mevcut. Şirketten ayrı kalan personeller başta olmak üzerine aslında şirketin tüm sistemi bu dezavantajlardan etkileniyor.  

Peki dezavantajları neler? 

#Zaman #yönetimini iyi yapamayan personeller şirkette birkaç saatini alacak işleri tüm güne yayarak dikkat sorunlarının artışına sebep oluyor. 

Tüm sürecin online yürütülmesi, mola aralığı olmayan çalışanın aynı pozisyonda tüm gün boyunca oturması fizyolojik bakımdan olumsuz etkilere yol açıyor. 

Yüz yüze yapılamayan toplantılar Zoom üzerinden gerçekleştiriliyor. Fakat Zoom gibi görüntülü toplantılar için bir donanımı bulunmayan şirketler problem yaşıyor. E-mail veya telefon görüşmeleri normal iş akışımızda olan süreçler olsa da görüntülü toplantılar rapor sunumları için gerçekleştirilen yüz yüze analiz edilme alışkanlığına ters düşüyor ve her işletmeci bu duruma ayak uyduramıyor. 

Bu süreçte sizde Workroute ailesiyle avantajlarınızı maksimum, dezavantajlarınızı minimuma indirin!