Kurumsal Olma Adımları

Blog Kurumsal Olma Adımları

#Kurumsal yapı ne ile başlarsak, firmanızın ya da şirketinizin uzun vadede başarı yakalamasına veya var olan başarıyı arttırmasına yönelik yaptığınız faaliyetlerin tümü olarak tanımlayabiliriz. Kurumsallaşan bir işletme artık daha #verimli bir tempoya sahip olmalı ve sorumluluklarına olan bağlılığını arttırmalıdır. #İş #takibi, #müşteri #takibi, #iş #düzeni, hızlı #çözüm üretme gibi adımlarla da bir sisteme oturtturulmuş olmalıdır. 

Bu yolda ne yapmanız gerektiğine dair detayları beraber inceleyelim.

İşletmeniz büyüdükçe beraberinde sorumluluklarınız, kurallarınız değişir ve artar. Böylelikle birçok problem de beraberinde artmaya başlar. Çözümler yetersiz oldukça da sorunlar işin içinden çıkılmaz bir duruma girer. Devamında “İşimi nasıl yöneteceğimi bilmiyorum?” veya “İşimi takip edemiyorum” gibi sorunlarla karşı karşıya gelmeye başlarsınız. Kurumsal bir yapıya sahip olmak için de problemleri hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuyor olabilmeniz gerekmektedir. Ama her problemin çözülmesi kolay şey değil diye düşündüğünüzü duyar gibiyiz?  Aslında düşündüğünüz kadar zor olmadığını söylersek belki düşüncelerinizi kırmış olup sizi kurumsal olma yolunda bir adım ileriye taşımış oluruz. 

Kurumsal bir firma olmak ya da kurumsal bir firma olma yolunda ilerlemek için doğru yöneticiler bulup yönetimi devredip vizyon ve misyonunuzu belirlemeniz gerekmektedir. Bu kurduğunuz sistemi denetleyen ve bununla beraber yöneticiye bağlı kalmadan iş sürekliliğinizi sağlayacak düzeni kuran bir işveren olmalısınız. Ve en önemlisi kurumsal bir firma departmanlara sahip olmalıdır. Şirketin en alt biriminden en üst birimine kadar tüm departmanların sorumlu olduğu alanları belirlemeli, işler bireylere değil, sisteme bağlı yürütülmelidir. Kurumsal firmalarda yapılacak her işin adımları planlanmalı ve neyin nasıl yapılacağına önceden karar verilmelidir. Bununla beraber denetim, raporlama vb ölçümleri sayısal verilerle de takip edilmelidir. Çünkü bu verilerin takibi başarı grafiğinizdeki artışa yardımcı olacaktır. Tüm adımlardan sonra iş süresi boyunca herhangi bir aksilik yaşama olasılığını neredeyse ortadan kaldırırsınız. Eğer bu düzeni sağlamazsanız büyümeniz çok zor olacaktır. 

Kurumsallaşmak istiyor ve bu yolda adım atmak istiyorsanız büyümeyi #Workroute ile hedeflemelisiniz!